5 tips om het voorjaar goed te beleven

18 augustus 2020 0 Door DDSoft
5 tips om het voorjaar goed te beleven

Help je lichaam nog een handje door

de volgende 5 tips op te volgen

 

     1. Beweeg!

Begin reeds ‘s morgens, ga naar buiten voor een stevige wandeling of relaxatie oefeningen. Geniet van hoe de zonnestralen je verwarmt, ontdek wat er buiten allemaal afspeelt. Beleef het spektakel met al je zintuigen, met je kids, vrienden, samen genieten van al dat moois.

  1. Maak plannen en oogst later!

Wat je wilt voor je tuin, je huis, je werk, je relaties, jezelf, je zoals ontspanning, je leven… De voorbereidingen van het plannen is ook belangrijk. Bedenk ook hoe je het wilt oogsten en beleven in de zomer en in andere seizoenen.
Elk seizoen heeft zijn eigenheid. Zo bruist de lente van de energie . Maak bewust contact met de overvloedige energie

  1. Tijd voor actie!

De lente is een ideaal moment om vooruit te blikken en nieuwe plannen en ideeën te formuleren, beslissingen te nemen.
Begin dus met nieuwe dingen te plannen thuis, op je werk en in jezelf. Durf, spring en geniet. Weet dat falen niks negatiefs is, maar een proces is om te groeien.
Bij plannen hoort ook keuzes maken. Wat wil je bereiken? Hoe en wat heb je nodig om je doelen te bereiken? Formuleer je doelen positief, wees creatief en bewust ervan.

  1. Groei en geniet met volle teugen van het maximale van wie je bent

De energie van de lente staat voor beleven en groei. Zorg voor interactie met positieve vriendschappen en relaties. Groeien is ook de verandering en het ongemak ondervinden. Je comfortzone verlaten. Keuzes maken waarvan je het einde niet kent of ziet. Weet dan dat anderen dit ook ondervinden. De ene persoon iets meer dan de anderen. Laat je omarmen met de warmte van vriendschap, beleef mooie momenten. Heb je behoeft om te ontspannen, schakel dan Me- time in.

  1. Wees je bewust van je lichaam!

Tijd om je lichaam te verwennen met een reinigingskuur van de lever en de gal. De lever staat voor je visie op de toekomst, om in harmonie te kunnen leven. De Galblaas staat voor de zaken verstandig te beoordelen. Hieruit volgt actie en het nemen van juiste beslissingen.

Ken je het volgende spreekwoorden: zijn gal spuwen, het ligt iets op je/zijn lever hebben.

Zijn deze twee niet in balans dan kunnen we in de lente typische lever en galblaas kenmerken gaan vertonen. Emoties, zoals boosheid, irritatie, frustratie, negatief zelfbeeld, delen de wereld in twee kampen “wij”en “zij”, zijn snel op hun tenen getrapt, stemmingen wisselen snel, ze schamen zich voor hun boosheid en zijn vaak bot op de ‘minder sterke’. Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, oogfunctie vermindert, duizeligheid, maag- darmproblemen, ontstekingen.

De lente is een goede periode om je lever te zuiveren. In je dagelijkse voeding zitten immers een hele hoop schadelijke stoffen, zeker wanneer je bereide producten eet. Je lever haalt die uit je lichaam en slaat ze op. Je kan je lever vergelijken met een verwerkingspunt van al het vuilnis die opgehaald werd in je lichaam.

Pas je leefstijl aan, eet gezond, beweeg, vertoef in de natuur, verwen je met een ontspannende massage en uit je gevoelens. Bij het laatste is het belangrijk dat je het doet op een manier die opbouwend is in plaats van destructief gedrag te vertonen.

Heb je hulp nodig om je stress om te buigen naar energie? Om innerlijke rust te verkrijgen? Wil je relaxen individueel of in groep?

Maak dan een afspraak met me, via www.vigoreshealth.be of via info@vigoreshealth.be

 

Energieke groet,

Anja