Burn-out preventie

 

Stress ombuigen naar energie, in je kracht met kleur en de natuur

Het leven is als de zee, soms is er een zacht briesjes, soms zijn het torenhoge golven

David Dewulfje

Verband tussen stress en preventief handelen

Tijdens je zoektocht naar jezelf en hoe je je levensgeluk ervaart, kan je het gevoel hebben dat je stress je leven overheerst. Je voelt je leeg en geraakt niet meer vooruit. Laat stress en je burn-out je leven niet bepalen. Het is het niet waard.

Preventie werken is beter dan een lange tijd uit je doen zijn

Ik kijk waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Samen bekijken we je doelen, je verlangens, je twijfel, je onzekerheden. Veranderingen start met te veranderen van je gedachten.

Het belangrijkste is dat je levensvreugde en je kracht hervindt. Om zo je focus te leggen op dat wat je wel wilt. Zo kan je eindelijk het leven leiden dat je wilt en verdient.

 

 

 

Richting veranderen

Op een bepaald moment in je leven dien je een beslissing te nemen.

Een keuze maken, iets loslaten om vervolgens iets te doen die meer je richting is.

Ik verwijs je door naar andere coaches die je heel goed zullen begeleiden omtrent stress en burn-out coaching.

Mijn richting gaat vanaf nu

naar loopbaanbegeleiding, wandelcoaching, power coaching en personal coaching.

Voor de anti-stress behandelingen kan je nog steeds bij mij terecht.

Een mooi leermoment

In mijn vroeger werkervaring als hoofdverpleegkundige kwam E. op mijn pad. Een opgewekte man, altijd een vriendelijk woord klaar, uitkijkend naar een gesprek. Ik was nieuwsgierig. Hoe komt het dat andere bewoners van een woon- en zorgcentrum het moeilijk hadden en hij niet. Oud worden betekent voor velen een aftakelingsproces, verlies, angst wat komen zal. Terwijl E. opgewekt was.

Hij zei dat hij een mooi leven had gehad, gelukkig is geweest en niet hoefde terug te keren. Hij had zo’n mooie herinneringen, geen spijt. Hij had zijn leven geleid zoals hij het wilde.

Had hij de juiste sleutel gevonden om zijn levensvreugde te verkrijgen? Was dat zo gemakkelijk? Was hij met een gelukhelm geboren? Ook hij had leed gekend, zaken verliepen niet altijd zoals gepland.
En toch ging hij door, hij probeerde wat wel ging, zonder te oordelen en te veroordelen. Het geluk ervaren van het dagelijks leven. Er telkens voor gaan.

Dat is me altijd bijgebleven. Hoe mooi kan het leven zijn, als je kan zeggen dat het goed is geweest. Hoe mooi is het leven als je zo kan eindigen? Zonder spijt, zonder angst, zonder verwijt. Dat je gelukkig bent. Volgens mij is dat levensvreugde. Het grootste en mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

E. , mijn vroegere werkervaring en mensen helpen om terug in hun kracht , hun kern te staan, heeft me geïnspireerd om coach te worden. Ook ik ga door, met vallen en opstaan, met stress die leidde tot een burn-out, omgaan met perfectie en met de vele vragen die in mijn hoofd spoken als het eens minder gaat. Je goed voelen en gaan voor levensvreugde is een werkproces elke dag opnieuw.

Ervaring

Als leidinggevende heb ik veel personen gecoacht zodat ze terug in hun kracht stonden. Op een bepaald moment kon ik me niet meer bewegen. Een burn- out. Geloof me, dat wil je niet hebben.

Voordien had ik veel energie en op een bepaald moment nam de stress het over. Heftig en confronterend. Dan heb je twee opties. Je luistert naar je lichaam en ga voor verandering of je laat de stress je leven bepalen. Ik koos voor het eerste. Terug verbinding maken met jezelf. Thuiskomen in eigen lichaam. Ik ben dankbaar dat ik een schakel mag zijn in je groeiproces.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd in het specifieke werkveld van stress en burn-out en life coaching. Thema’s perfectionisme en systeemdenken, waar elke relatie terug een bepaalde invloed heeft op de andere relatie, liggen me nauw aan het hart.  Ik blijf me verder verdiepen in het interessante domein van het mens zijn en zijn omgeving.

Ik kon terug vertragen, zien wat belangrijk was voor mij. Terug leren luisteren naar mijn eigen lichaam en mijn grenzen aanvaarden. De ontspanningsoefening vond ik heel leuk om te doen.

Amy

Anja voelt heel vlug aan waar je mee zit. Zonder te oordelen, wel met een luisterend oor en tips hoe het anders kan. Interactie en aan de slag gaan om je stress om te buigen aan energie, met Anja lukte het me wel. 

Frank

Na mijn burn- out had ik nood aan verbinding, aan ontmoetingen. Anja is een rustige coach, neem je mee op pad, op je eigen tempo en is een hartverwarmend persoon.

Ilse