Zo begon het allemaal

18 augustus 2020 0 Door DDSoft
Zo begon het allemaal

Zo begon het allemaal

 

Voordien was ik tewerkgesteld als hoofdverpleegkundige. Het ondersteunen, begeleiden van een team vond ik heel boeiend en leuk. Maar ik kwam in een werksituatie terecht waarin ik me niet meer kon bewegen, stappen zetten, groeien, stralen,… De vreugde was aan het wegebben. De verandering vond plaats tijdens het volgen van mijn kaderopleiding.

Het antwoord van mijn lichaam was nee, hier wil ik geen deel van uitmaken. Terwijl mijn hoofd duidelijk aan gaf dat ik mijn einddoel had bereikt. Anderen gaven aan dat ik de ideale persoon was voor zo’n functie. Er volgde een harde confrontatie van het hoofd met het hart die uiteindelijk leidde tot een burn-out. Lees mijn verhaal. Hoe ervaar je een burn-out?

Had ik geluisterd naar mijn lichaam was het waarschijnlijk niet zo ver gekomen. De harde waarheid is dat je soms iets moet mee maken om te veranderen of de verbinding met jezelf terug te vinden. Een switch in mijn hoofd en in mijn hart werd gemaakt. 

Ondanks alle overtuigingen en uitspraken die ervoor dien waren wist ik dat mijn pad er anders zou uitzien. Ik zou weten en voelen wanneer het juist zat. Ik miste nog iets. Ik kon niet zeggen wat het was. Op eens wist ik het. Hoe het tot stand ging komen, was iets anders. En toch bleef ik mijn doel voor ogen hebben. Ook al is het niet altijd verlopen zoals ik het in mijn gedachten had.

Ik ben dan ook dankbaar voor de personen die op mijn pad zijn gekomen. En vooral voor de steun van het thuisfront. Vigores Health werd geboren.

Copyright, Vigores Health