Stress en burn-out coaching

Stress en burn-out coaching

Werkwijze

 

Coaching

Traject terug in je kracht

Foto over in je kracht staan

Inspiratie

Wat als je in een uitzonderlijke situatie terecht komt?

Zoals je reeds weet is Vigores Health gesloten. Een beslissing die de regering heeft genomen om het welzijn te behouden. Het corona virus wat een tijdje geleden ver van je bed was, heeft intrede genomen in je dagelijks leven. Handelingen die als normaal werd beschouwd, waar je zelfs niet meer bij stil stond, heeft nu een andere betekenis gekregen. De corona virus brengt angst, stress, onzekerheid, verdriet mee. Het is een situatie waar je geen zicht op heeft, die je ondergaat. Het zijn veranderingen, elke dag opnieuw, telkens met nieuwe regels. En dat is soms niet altijd zo gemakkelijk.

Hoe ga jij om met verandering?

Onlangs ging ik naar de kapper. Normaal knipt de baas altijd mijn haar. Deze keer was het anders. Het begon al reeds bij het haarwassen. Een handdoek die swierde voor mijn ogen zodat ik gedurende enkele minuten enkel het kleur wit waarnam. Weinig woorden bij de uit te voeren acties. Een andere aanpak? Oké, iedereen is anders en waarom zou ik de actie eens niet op een andere manier beleven. En dat heb ik gedaan. Toen dezelfde persoon vermelde dat hij de kapper was, had ik in het begin wel mijn bedenking.

Sta jij in je kracht?

Heb je de nodige energie om alles uit te voeren? Heb je een stressvolle periode achter de rug? Of zit je nog in zo’n periode? Heb je last van stress, piekeren, angst,... Zaken die je energie aanvreten, ze verslinden je energie. En van je energie is er weinig meer zichtbaar. Je sleurt je van punt A tot punt B. Soms half wetend hoe je in staat was om het te verwezenlijken.

Zo begon het allemaal

Voordien was ik tewerkgesteld als hoofdverpleegkundige. Het ondersteunen, begeleiden van een team vond ik heel boeiend en leuk. Maar ik kwam in een werksituatie terecht waarin ik me niet meer kon bewegen, stappen zetten, groeien, stralen,… De vreugde was aan het wegebben. De verandering vond plaats tijdens het volgen van mijn kaderopleiding.

Me-Time, Me Myself and I

Tijd maken voor jezelf. Ja denk je, allemaal mooi gezegd, maar mij lukt het niet. Je bent steeds in de war van hier naar daar. Alleen al wanneer dat je denkt om tijd vrij te maken krijg je stress. En die stress ball die groeit en groeit daar dat je steeds blijft denken. Het denkproces stopt niet. Van Me-Time is er dan absoluut geen sprake.

Hoe ervaar je een burn-out?

Hoe ervaar je een burn-out?

Ik begrijp waar je staat, wat je voelt bij een burn-out. Ik kan je hierin begeleiden.

Hoe is het om een burn-out te ervaren? Een veel gestelde vraag die gekoppeld wordt met de angst om in een burn-out terecht te komen. Weet je dat elk jaar het aantal personen met burn-out stijgt?

Hoe ervaar je een burn-out? Deel 2

Dat mijn geheugen op een bepaald moment gaten vertoonde. De concentratie was minder en mijn geheugen liet me in de steek. Een voorbeeld, ik kon mijn dossiers in mijn hoofd raadplegen over een lange periode (patiëntendossier met de pc was nog niet van toepassing). Het minderen functioneren van mijn brain, in het begin denk je dat is van de hitte en de vermoeidheid. Dat was ik niet! Ik was degene waar men advies of info aanvroeg. Van stress had ik voordien geen last van. Het was heel confronterend, dat had ik nog nooit mee gemaakt.

Rouwen

Betekeniis van rouwen Bij rouwen denk je het meest aan een situatie waarbij je een geliefde; een kind, een ouder, een levenspartner, verliest. Een geliefde, die nabij was, waarmee je een intense band had. Dus is rouwen een proces waarbij je iets verliest, wat er niet meer is.

Aantal burnouts blijft toenemen

Er zijn veel meldingen van mensen met burn-out. Maar liefst 1 op de 7 Belgen heeft burn-out klachten. Kijk eens rondom je in je vriendenkring of op het werk. Het is een hoog aantal personen waarvan je het misschien nooit zou verwachten. Dat juist die personen een burn-out hebben of hebben gehad.

Daar komt de lente. Nu gedaan met de stress?

De lente, één van mijn favoriete seizoenen. Je bent toeschouwer van een natuurlijk en wonderbaarlijk tafereel die zich ontluikt voor je ogen. Je hebt als het ware ogen te kort om al de processen te volgen. Zachte temperaturen zorgden ervoor dat het proces van verandering reeds vroeger begon dan gewoonlijk.

Meer over Stress en Burnout coaching

Verband tussen stress en preventief handelen

Tijdens je zoektocht naar jezelf en hoe je je levensgeluk ervaart, kan je het gevoel hebben dat je stress je leven overheerst. Je voelt je leeg en geraakt niet meer vooruit. Laat stress en je burn-vigores-health-coachingout je leven niet bepalen. Het is het niet waard.

Vigores Health werkt vanuit de preventieve hoek van het stress en burn-out gebeuren. We kijken waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Samen bekijken we je doelen, je verlangens, je twijfel, je onzekerheden.
Het belangrijkste is dat je levensvreugde en je kracht hervindt. Om zo je focus te leggen op dat wat je wel wilt. Zo kan je eindelijk het leven leiden dat je wilt en verdient.

Een mooi leermoment

In mijn vroeger werkervaring als hoofdverpleegkundige kwam E. op mijn pad. Een opgewekte man, altijd een vriendelijk woord klaar, uitkijkend naar een gesprek. Ik was nieuwsgierig. Hoe komt het dat andere bewoners van een woon- en zorgcentrum het moeilijk hadden en hij niet. Oud worden betekent voor velen een aftakelingsproces, verlies, angst wat komen zal. Terwijl E. opgewekt was.

Hij zei dat hij een mooi leven had gehad, gelukkig is geweest en niet hoefde terug te keren. Hij had zo’n mooie herinneringen, geen spijt. Hij had zijn leven geleid zoals hij het wilde.

Had hij de juiste sleutel gevonden om zijn levensvreugde te verkrijgen? Was dat zo gemakkelijk? Was hij met een gelukshelm geboren? Ook hij had leed gekend, zaken verliepen niet altijd zoals gepland.
En toch ging hij door, hij probeerde wat wel ging, zonder te oordelen en te veroordelen. Het geluk ervaren van het dagelijks leven. Er telkens voor gaan.

Dat is me altijd bijgebleven. Hoe mooi kan het leven zijn, als je kan zeggen dat het goed is geweest. Hoe mooi is het leven als je zo kan eindigen? Zonder spijt, zonder angst, zonder verwijt. Dat je gelukkig bent. Volgens mij is dat levensvreugde. Het grootste en mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

E. , mijn vroegere werkervaring en mensen helpen om terug in hun kracht , hun kern te staan, heeft me geïnspireerd om coach te worden. Ook ik ga door, met vallen en opstaan, met stress die leidde tot een burn-out, omgaan met perfectie en met de vele vragen die in mijn hoofd spoken als het eens minder gaat. Je goed voelen en gaan voor levensvreugde is een werkproces elke dag opnieuw.

[maxbutton id=”1″ url=”https://vigoreshealth.be/contact/” text=”Klik hier voor een intake gesprek” ]

Ervaring

In mijn vroegere werkervaringen als leidinggevende heb ik veel personen gecoacht om zich terug in hun kracht te plaatsen. Wie men is met zijn of haar verlangens, twijfels, onzekerheden om dit om te buigen naar oplossing gerichte doelen en actie.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd bij coaches in het specifieke werkveld van stress en burn-out en life coaching. Thema’s perfectionisme en systeemdenken, waar elke relatie terug een bepaalde invloed heeft op de andere relatie, liggen me nauw aan het hart.  Ik blijf me verder verdiepen in het interessante domein van het mens zijn en zijn omgeving.