Me-Time, Me Myself and I

18 augustus 2020 0 Door DDSoft
Me-Time, Me Myself and I

 

Tijd maken voor jezelf

 

Ja denk je, allemaal mooi gezegd, maar mij lukt het niet. Je bent steeds in de war van hier naar daar. Alleen al wanneer dat je denkt om tijd vrij te maken krijg je stress. En die stress ball die groeit en groeit daar dat je steeds blijft denken. Het denkproces stopt niet. Van Me-Time is er dan absoluut geen sprake.

Je wilt het wel beleven maar telkens komt er iets ‘op het laatste’ nog op je pad dat je wil gedaan hebben. Dus uitstellen dan Me- Time en de wroeging begint je te voelen in je lichaam. De gedachtenpatroon begint te werken, in overdrive. Je begint senarios  te maken die in overstijgende lijn verder gaan. Je film blijft draaien, zo ook je ongenoegen die gevoed worden door je gedachten. Daar blijft het niet bij. Je zoekt oorzaken waarom je geen Me-Time kan hebben.

Het zijn je kinderen, je werk, je echtgeno(o)te, het weg en weer rijden, …. Terwijl je de oorzaken buiten je zoekt. Het afreageren is niet gezond en ook niet leuk voor de personen die de vlaag vangen. Omdat zij juist op dit moment je kruisen.

Wie zegt er je dat je eens Me-Time kan inlassen. Is het dat little devil stemmetje in je hoofd die je leidt en verbiedt wat je mag doen en wat niet. Of is het gewoon jezelf die denkt wat zou een andere denken, is het wel goed genoeg, ja maar, en daar ga je weer. De karousel draait eerst traag en dan vlug. Waarom omdat je tijdens je communicatie met anderen het soms van kwaad naar erger kan verlopen.

Maar het kan ook anders. Als je het moeilijk krijgt en het bespreekbaar maken waarom voor je de Me-Time belangrijk is. Dat het nood is om je batterijen op te laden, jezelf te verwennen. Maak duidelijke afspraken, wie doet wat, wanneer en hoe. Bevraag het nog eens als het onduidelijk is. En geniet van je Me-Time. Laat je GSM uitstaan, je PC en co. Want zeg nu eens zelf, na de Me-Time ben je er terug, je straalt weer je kan er weer tegen aan.

Dat kan het zijn dat je hulp nodig hebt om terug Me-Time terug in te lassen. Tijdens mijn kaderopleiding en uitoefenen van mijn functie als hoofdverpleegkundige zag ik dat veel collega’s wilden zorgen voor anderen. Terwijl ze het moeilijk hadden om voor zichzelf te zorgen. Soms is dit niet altijd zo evident door de omgevingsfactoren en de vele prikkels die dagelijks aanwezig kunnen zijn.

Maar één ding is zeker, je kan pas voor je jezelf zorgen als je kan zorgen voor jezelf. Zo niet ondervind je problemen en verkrijg je stress, heel veel stress. Het kan ook anders. Hoe je dit doet leer je bij de coaching momenten van Vigores Health.

Ken je nog het liedje Me, myself and I. Niet egoïstisch maar soms dien je voor jezelf te zorgen en hoe je er mee om gaat, wetend dat jij de baas bent over jezelf!

Het aanbod van coaching bestaat uit:

– individuele coaching, traject ‘het vinden van je innerlijke rust’

–  relaxatie in groep: workshops

Wil je voordien kennis maken met het aanbod van Vigores Health.


[maxbutton id=”1″ url=”https://vigoreshealth.be/contact/” text=”CONTACT” ]

Ik kijk er al vast naar uit om je te ontmoeten.